Varose

Varose D.o.o
info@varose.rs
+381 62 1456310

Ruža – Kraljica cveća

Na teritoriju od 3 hektara uzgajamo više od 170.000 komada sadnica ruža. Na našoj paleti ponuda imamo više od 80 vrsta ruža, to čajevke, puzavice, mnogocvetne i mini ruže. Posebna grupa je ruža stablašica.Ruže isporučujemo na 3 načina: goleg korena u buntovima od 10 komada; pojedinačno, polupakovano u tresetu, omotan u foliju; pakovana u tresetu u saksijama. Svaka sadnica u magacinu je pojedinačno klasifikovana i sortirana po A i B kvalitetu, pa i prema tome isporučena na zahtev kupca. Isporuku vršimo od Novembra tekuće godine.

Ruže Čajevke – Hybrid Tea roses

Ruže, u klasičnom smislu. Uvek u modi. Jedna grana, jedno cveće. Koriste se za rezano cveće kao poklon ili ukras u sobi, u vazama. Crvene, ljubičaste, žute, šarene.

Penjačice – Climbing roses

Ruže iz bajke,… kada ruža pokrije zidove napuštenog dvora Uspavane Lepotice.    Biljke mogu narasti na veličinu od 4-6 metara. Najćešće se koriste za pergole, za visoke zidove i ograde. Crvene, žute, ljubičaste.

5

Mini Ruže – Mini roses

Ruže patuljastog uzrasta. Cveće, latice, grane i listovi su od male veličine. Bujno cvetaju, ponekad čak više od 100 komada cveće se nalazi na jednoj sadnici. Veoma lepo se pokazuju u dvorištima. Dobra su kombinacija kada se koriste kod proizvodnje ruža stablašica.

mnog

Ruže Mnogocvetne

To su ruže  žbunastog rasta srednje veličine, sa puno cveća koji obično formiraju bukete. Najčešće se koriste kao ukras raznih dvorišta, gradskih parkova, to su biljke ulice i staze.

stab

Ruže Stablašice

Specijalna vrsta ruža u obliku malih drveća. Ruža kalemljena na visini od 90 cm. Izuzetno dekorativne, dominiraju svakom prostorom. Kalemljena ruža može biti čajevka, monogocvetna, mini ili padajuća.

pak

Pakovanje

Ruže isporučujemo u 3 vrsta pakovanja.

  • Goli koren
  • Palopakovano u tresetu
  • U saksijama
root

Podloge

Za proizvođače ruža u Srbiji nudimo kvalitetne podloge. Kao agent za Srbiju vršimo uvoz podloga ruža kompanije ROSACO iz Holandije. Laxa, Pfänder, Inermis, Polmeriana, Multiflora, …